A 11 legnagyobb mítosz a WordPress-szel kapcsolatban – 1. rész

By | február 5, 2014

Világszerte több ezeWordPress Myth Article Part 1r fejlesztő dolgozik azon, hogy jobbá és a jövőben is használható megoldássá tegye a WordPress-t. Éppen ezért fura, amikor az ember lépten-nyomon azt hallja, hogy egy ilyen óriási, több mint 20.000 oldalból álló szolgáltatás, ami amellett, hogy lehetőségek széles tárházát kínálja, még gyors, megbízható és könnyen szerkeszthető is, kizárólag a blogolásra alkalmas. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen téveszmék keringenek a WordPress-szel kapcsolatban.

1. A WordPress csak blogolásra jó 

A WordPress-et legtöbben még manapság is csak egy népszerű blogplatformként ismerik. Azonban a WP jóval több ennél. Az, hogy ez nincs megfelelően kommunikálva, leginkább marketingproblémákra vezethető vissza, de ezeket könnyedén lehet orvosolni a jövőben.

A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni az az, hogy a WordPress kizárólag annyira limitált, mint a vele dolgozó fejlesztő. Ennek pedig az az oka, hogy a WP nagy mértékben bővíthető. Segítségével létre lehet hozni komplex weboldalakat, könyvtárakat, e- kereskedelemmel foglalkozó áruházakat és még rengeteg mást is.

Elég ha annyit tudunk a WordPress-ről, hogy gyors, megbízható, biztonságos és elegendő krafttal rendelkezik ahhoz, hogy ne szabjon gátat az elképzeléseinknek.

2. A WordPress nem megfelelő választás a nagy költségvetésű szervezeteknek

Ez is pont olyan idejétmúlt mítosz, mint az első pontban ismertetett tévhit. A valóság az, hogy a WP manapság már egy teljesen kiforrott szolgáltatás, ami rengeteg funkcióval és egy lenyűgöző API-val (alkalmazásprogramozási interfész: egy program azon eljárásainak és azok használatának a dokumentációja, amelyet más programok felhasználhatnak) rendelkezik. Ezek pedig lehetővé teszik a gyors és könnyen skálázható fejlesztést, és tökéletesen alkalmassá teszik a WordPress-t nagyobb volumenű web projektek támogatására.

Ha vetünk egy pillantást a WordPress VIP-re, akkor láthatjuk, hogy a világ legnagyobb cégei közül akad jó pár, aki a WP-t használja és a nap minden percében rá hagyatkozik.

Az utóbbi időben az is jellemző folyamat, hogy az egyetemek is előszeretettel veszik igénybe a WordPress szolgáltatásait, ami kiválóan mutatja, hogy rendkívül komplex kihívásokkal is képes megbirkózni.

3. A WordPress nem nyújt támogatást

Amennyiben arra számítunk, hogy meg van adva egy hibabejelentő telefonszám, amivel elintézhetjük ügyes-bajos dolgainkat, akkor csalódni fogunk, mivel nem létezik ilyen telefonszám. Van azonban más.

A WordPress nyílt forráskódú szolgáltatás, mai azzal jár, hogy egy komoly közösség alakult ki körülötte. Ez a közösség pedig mindenképpen választ tud adni a kérdéseinkre, attól függetlenül, hogy egyszerű felhasználók, vagy fejlesztők vagyunk.

Ha meg szeretnénk oldani egy problémát, vagy csak felmerült egy kérdésünk, akkor az első hely, ahol érdemes körülnéznünk, az a WordPress fóruma. Itt percek alatt választ lehet kapni a legbonyolultabb problémákra is. A fórum arra is alkalmas, hogy megosszuk tudásunkat és tapasztalatunkat másokkal is, ezáltal mi is hozzá tudunk járulni a közösség fejlődéséhez.

4. Túl bonyolult egyidejűleg kezelni több WordPress honlapot

Ha rengeteg kliensünk használ WordPress-hosztolt honlapokat, úgy rendkívül nehéz lehet kezelni a téma- és pluginfrissítéseket, nem is beszélve a WP magjával kapcsolatos tennivalókról. Erre a problémára két megoldás létezik.

Az első a WordPress multisite install, vagy hálózat funkciója. Ezzel lehetővé válik, hogy az összes WP honlapunkat egy helyen kezeljük. Itt azonban fennáll a veszély, hogy ha nem tervezünk előre körültekintően, akkor átláthatatlanná válik a rendszer. Azt is meg kell említeni, hogy az összes honlapnak ugyanazon a szerveren kell lennie, és előfordulhat, hogy nem vehető rá minden kliens a költözésre.

Ha az előbb ismertetett megoldás nem szimpatikus, akkor akad másik választásunk is. Létezik egy ManageWP nevű nagyszerű plugin, ami figyelemmel követi az összes WordPress honlapunkat és azt is, hogy milyen karbantartás szükséges ezeknél az oldalaknál, ráadásul mindent egy helyen tudunk elintézni.

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 2. része

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 3. része

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.