A 11 legnagyobb mítosz a WordPress-szel kapcsolatban – 2. rész

By | február 10, 2014

Világszerte több ezer WordPress Myth Article Part 2fejlesztő dolgozik azon, hogy jobbá és a jövőben is használható megoldássá tegye a WordPress-t. Éppen ezért fura, amikor az ember lépten-nyomon azt hallja, hogy egy ilyen óriási, több mint 20.000 oldalból álló szolgáltatás, ami amellett, hogy lehetőségek széles tárházát kínálja, még gyors, megbízható és könnyen szerkeszthető is, kizárólag a blogolásra alkalmas. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen téveszmék keringenek a WordPress-szel kapcsolatban.

A WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 2. része.

5. A WordPress nem alkalmas az e-kereskedelemre

Teljesen érthető, hogy a legtöbb embernek erős fenntartásai vannak, amikor szóba kerül a WP e-kereskedelmi rendszerként való használata. A WordPress-t nem arra találták ki, hogy termékekkel és online üzletekkel foglalkozzon.
Azonban, ha valaki azt hiszi, hogy csak az lehet jó tartalomkezelő rendszer, amit kifejezetten online kereskedelemre terveztek, akkor nem is tévedhetne nagyobbat.
Ha még mindig 2010-et írnánk, akkor egyáltalán nem lenne ajánlott a WordPress online üzletként való használata, kivéve, ha kevés terméket szeretnénk forgalmazni.
Azonban manapság már számtalan plugin és keretrendszer áll rendelkezésre, ami lehetővé teszi, hogy a WordPress egy megbízható és könnyen kezelhető e-kereskedelmi megoldásként funkcionáljon. Ha vetünk egy pillantást a Jigoshopra, vagy a WP e-Commerce-re, akkor nagy esély van rá, hogy pozitívan fogunk csalódni.

6. A WordPress lassan reagál a változásokra

Gyakran hangoztatják, hogy a WordPress nem támogatja a fejlettebb web funkcionalitást, de ez egyszerűen nem igaz. Amennyiben úgy építjük fel a honlapunkat, hogy megfeleljen a technikai kihívásoknak, akkor meg is fog. A Themify.me egy kiváló példa arra, hogy WordPress-re is lehet fejleszteni modern, a felhasználói igényeket teljesen kielégítő témákat, és nem ők az egyetlenek, akik ezzel foglalkoznak.

7. A WordPress nagyon megköti a kezünket

Ahogy már fentebb is említettük, a WordPress bármire képes és gyakorlatilag arra használjuk, amire csak akarjuk, ennek csak a saját képzeletünk szab határt. Ezen információk ismeretében igencsak megmosolyogtató a hetedik mítosz.
Az egyetlen különbség a WordPress és egy statikus oldal között az az, hogy WP-s oldalak egy adatbázisból hívják le a tartalmat.
A felhasználó feladata az, hogy az adatbázis tartalmát átalakítsa HTML-re. Amennyiben ez megtörtént, onnantól kezdve azt csinálunk a honlapunkkal, amit csak akarunk. Létrehozhatunk egy WP által működtetett Flash oldalt, de akár mobilos alkalmazást is készíthetünk belőle.

8. Sok probléma akad a WordPress pluginokkal

Ebben van némi igazság. Nem árt némi óvatosság és körültekintés, amikor valaki másnak a kódját beépítjük a saját rendszerünkbe. Az a helyzet, hogy nem minden WP plugin képvisel azonos minőségi szintet. Vannak köztük bugosak, olyanok, amiknek már rég elavult a kódja, vagy egyszerűen csak abból adódnak a problémák, hogy eleve rosszul lettek megírva.
Ezeket úgy tudjuk elkerülni, hogy nem sajnáljuk az időt arra, hogy alaposan utána járjuk annak, hogy az általunk használni kívánt plugint jól írták meg, kielégítő a támogatása és magas értékelésekkel rendelkezik.
Amikor a WP pluginok között böngészünk, akkor ügyeljünk arra, hogy a plugint már sokan letöltötték, a közelmúltban frissíve lett, támogatja az általunk használt WordPress verziót, és ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor megnézhetjük magát a kódot is, így a saját szemünkkel is láthatjuk, hogy van-e benne hiba. Az is egy jó módszer lehet, ha rákeresünk az interneten a véleményekre.

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 1. része

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 3. része

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.