A legnagyobb kalózoldalon keres a Google

By | október 9, 2014

google-bay

A Google nem, hogy nem teszi feketelistára a Pirate Bayt, de segít is kalózkodni.

 

 

 

A Google új funkciói rendkívül népszerűek lehetnek majd a legnagyobb torrentoldal, a Pirate Bay felhasználói között: más weblapokkal együtt most már az ide mutató keresési találatokhoz iskülön kis kereső tartozik, ráadásul automatikus kiegészítéssel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostantól pofonegyszerű lesz megtalálni a torrenteket, ráadásul a Google még segít is, ha nem lennénk teljesen biztosak magunkban.

Valószínűleg a szórakoztatóipar fontos embereinek a haja rövid időn belül kihullik majd ettől az apró újítástól. Az elmúlt hónapokban többször próbáltak nyomást gyakorolni a keresőre, hogy ne jelenítsen meg tartalmakat a jogvédett anyagokat is közlő oldalról. Máris felemelte a szavát a RIAAA és az MPAA, mivel szerintük a Google túlságosan megkönnyítette a kalózkodásból származó tartalmak megtalálását. A keresőcég viszont évek óta ellenállás a támadásoknak, nem teszi tiltólistára a Pirate Bayt.

Azt nem tudni pontosan, honnan származnak a találat alatti keresőben megjelenő javaslatok, a Torrentfreak oldal szerkesztői arra tippelnek, hogy a Google által indexelt Pirate Bay-oldalak alapján áll össze a dolog. A Pirate Bay ráadásul beállíthatja azt is, hogy a mező az oldal saját keresőjét használja, ott jelenjenek meg a találatok.

Forrás: Index

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.