Amerikai állásfoglalás a Heartbleed kapcsán

By | április 14, 2014

heartbleedAz amerikai kormány pénteken arra figyelmeztetett, hogy hackerek a Heartbleed nevű biztonsági rés segítségével megpróbálhatják célzott támadásokkal felmérni a számítógépes hálózatok sebezhetőségét.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium más szövetségi, állami és helyi szervekkel igyekszik felfedni és tompítani a potenciális fenyegetést. Larry Zelvin, a minisztériumhoz tartozó Nemzeti Kibernetikai Biztonsági és Kommunikáció-integrálási Központ igazgatója szerint eddig nem történt támadás, de a kibertér rosszindulatú szereplői kihasználhatják a nem frissített rendszereket.

A széles körben elterjedt programhiba hétfő este bukkant felszínre, amikor felfedezték, hogy az OpenSSL néven ismert, széles körben használt titkosító algoritmus egy veszedelmes hibája több százezer weboldalt nyitott meg az adatlopás előtt.

Nagyobb informatikai cégek, köztük a Cisco Systems és az Intel sürgősen frissítéseket dolgoztak ki és figyelmeztetéseket küldtek ki az ügyfeleiknek. Az OpenSSL-t egyebek között e-mail szervereken, hagyományos PC-ken, telefonokon és biztonsági termékeken alkalmazhatják.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.