Egyre kevesebb az értékes .hu domain

By | július 9, 2014

domainVan egy jó domain név ötlete és még nem regisztrálta? Ebben az esetben ne habozzon, ugyanis egy jó domain névvel akár több százezer forintot is kereshet és még weboldal sem kell hozzá!

Kevesen tudják, hogy egy domain akár önmagában is megérhet több százezer forintot. A világ legdrágábban eladott domainje, a sex.com, 14 millió dollárért kelt el 2006-ban, úgy, hogy a korábbi tulajdonos még mindössze néhány dollárért vásárolta meg 1994-ben.

 

Ugyan Magyarországon hasonló volumenű domain értékesítésről nem tudunk beszámolni, azonban egy jó .hu domain itthon is megér több százezer forintot, ami igazán jó hozam egy néhány ezer forintos befektetés esetén. Ennek eléréshez pedig nem kell mást tenni, mint keresnünk egy megbízható és olcsó domain regisztrátort és beregisztrálnunk a kiválasztott domaint.

A domainek árának ilyen mértékű növekedése mögött az áll, hogy egyre kevesebb az olyan szabad domain név, amely egyszerű és széleskörűen alkalmazható. A világon naponta több mint százezer domaint regisztrálnak be, melynek eredményeként a legnépszerűbb .com végződésű domainekből már beregisztrálásra került az összes négy vagy annál kevesebb karakterből álló. Magyarországon is hasonló tendencia figyelhető meg, az elmúlt 5 év során több, mint 200 000 .hu végződésű domain került beregisztrálásra és a számuk folyamatosan nő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.