Elkezdődött az ipari méretű internetes forradalom

By | március 31, 2014

internet-100016261-large1Az IIC (Industrial Internet Consortium) célja egy innovációs ökoszisztéma kialakítása a gépek és az ember közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozására.

“Soha nem került még sor ilyen nagyszabású ipari együttműködésre” – mondta Bill Ruh, a GE Globális Szoftverfejlesztő Központjának alelnöke a New York Timesnak. “Így teremthetjük meg az együttműködést a gépek, az emberek és az adatok között.”

 

Az internet ma már jóval többről szól, mint az elektronikus levelezés, az e-kereskedelem vagy a Twitter. “Egy korszakváltás küszöbén állunk” – jelentette ki Joe Salvo, a GE Global Research kutatóközpont komplex rendszerfejlesztési laboratóriumának vezetője.

A termelékenység növelésének következő hulláma az intelligens gépek és az emberek összekapcsolása lesz. Ehhez azonban előbb meg kell találnunk a közös nyelvet, mivel jelenleg még bábeli hangzavar uralkodik – mutatott rá. Az ipari internetben rejlő igazi értékek kiaknázásához nyílt szabványokra van szükségünk – szögezte le.

Az internetre kapcsolt eszközök száma már most is nagyjából 10 milliárdnál jár és 2020-ra várhatóan 50 milliárdra nő. A GE becslése szerint az ipari internet 10-15 ezer milliárd dollárral növelhetné a globális GDP-t a következő két évtized folyamán.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.