Hamarosan okostelefon nyithatja a hotelszobák ajtaját

By | november 4, 2014

okostelefon nyithatja a hotelszobák[socialdaily] Úgy tűnik, lassan elfelejthetjük a szállodai szobakulcsokat, mert az okostelefon lehet az új belépőkártya.

 

 

Manapság az okostelefont már számos dologra használhatod. Fizethetsz vele boltokban, elindíthatod vele az autódat, a legújabb trendek szerint pedig a szállodai szobád kulcsaként is funkcionálhat mobilod.

YouTube video: “SPG Keyless: A Fully Mobile Check-in Experience” néven.

Az amerikai központú Starwood szállodalánc már 10 szállodájában vezette be az okostelefonnal is használható zárrendszerét. A rendszer lényege, hogy az előre foglalt szobádat a mobiltelefonodra telepített alkalmazással is átveheted, kikerülve ezzel akár a recepciót. Az alkalmazás bluetooth segítségével kommunikál az „ajtóval”, és egy gombnyomással már be is juthatsz a saját szobádba.

Azok, akik a Starwood online rendszerében például mobiltelefonon foglalnak, az alkalmazáson keresztül kapják meg a szobaszámukat, valamint egyúttal a „kulcsot” is a belépéshez. Az alkalmazás egyelőre Android és iOS rendszerre érhető el, de tervezik a további operációs rendszerekre való optimalizálást is. Az alkalmazás nem csak a szobádhoz jó, hanem a konditermek, vagy a lift is használható a segítségével.

Egyelőre egy szobához egy telefon lehet aktiválva, így ha több ember osztozik egy-egy lakosztályon, akkor kénytelenek igénybe venni a recepciót és a hagyományos kulcsot, a cég célja azonban, hogy a jövőben ezt is továbbfejlesszék, valamint 2015 nyaráig további 140 szállást lássanak el a rendszerrel.

Ha lehet hinni a híreknek, akkor Hilton Wordwide is hasonló kulcsnélküli rendszer bevezetését tervezi a jövőben, de pontos részleteket ezzel kapcsolatban még nem árultak el. A többiek egyelőre úgy látszik, hogy kivárnak, hiszen első körben azért komoly biztonsági kérdéseket vethet fel a módszer.

Forrás: socialdaily

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.