Még mindig alacsony a mobil-net használat hazánkban

By | május 12, 2014

Mobil internetEgy friss elemzése szerint Magyarországon rendkívül alacsony azon háztartások száma, amelyek mobilinternettel rendelkeznek.

A távközlési összehasonlító portál MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismerteti, hogy míg az Európai Unió tagállamaiban a lakosság 52 százaléka használ mobilinternetet, addig Magyarországon ez a szám Romániához hasonlóan 32 százalék.

Elemzésük szerint a tagországok közül a magyarnál alacsonyabb a mobilinternet-használat Portugáliában (23 százalék), Bulgáriában (24 százalék) és Görögországban (29 százalék).

A magyar háztartások még mindig az olcsóbb kábeles internethasználatot részesítik előnyben. A legtöbb uniós tagállamban a kábeles szolgáltatást használó háztartások aránya 20-30 százalék körül mozog, Magyarországon viszont három háztartásból kettő kábeles hálózatot használ – olvasható a közleményben.

Az EU tagállamaiban 2011 óta átlagosan 16 százalékkal nőtt a mobilinternettel rendelkező háztartások száma, Magyarországon viszont lassabb a tempó, a három évvel ezelőtti adatokhoz képest Lettországhoz és Észtországhoz hasonlóan csupán 6 százalék a különbség – hívja fel a figyelmet az internetes portál.

Az egyéni adatokat figyelembe véve a magyar fogyasztók csupán 23 százalékának internetelérése mobiltelefonján. Így Magyarország Bulgáriával osztozik az utolsó helyen, igaz, míg Bulgáriában tavalyhoz képest 3 százalékkal nőtt az arány, addig Magyarországon 8 százalékkal csökkent – ismerteti közleményében az Internetet.hu.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.