Szegedi fejlesztőközpontot nyit az iGO navigációról ismert cég

By | szeptember 1, 2014

iGOA különösen sikeres magyar csapatot felvásárló cég, az NNG bejelentette, hogy az új központ nyitásával több, fontos projektjét költözteti Szegedre, egyúttal toborzó kampányba kezd a városban és a régióban.

Az iGO navigációról ismert NNG Kft. közölte, hogy megkezdi a toborzást szegedi fejlesztőközpontjába  – írta meg tegnap az IT Extreme. A lap információi szerint az első szakaszban 50 új kollégát terveznek felvenni, majd a létszámot fokozatosan növelve közel 200 pozíció betöltése a cél a következő egy évben.

Ahogy korábban az IT café is többször beszámolt róla, a cég az autóipari fejlesztésekre koncentrál már évek óta, így az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa.

A kifejezetten sikeres vállalkozás ugyan sokfelé tekintget – nemrég számoltunk be arról, hogy profilbővítési céllal autóipari fedélzeti szoftverek fejlesztésére szakosodott amerikai vállalatot vásároltak meg – de kommunikációjuk azt jelzi, hogy hazánkban is komoly terveik vannak: „Magyarországon indultunk el, a kiváló hazai szakembereknek és a külföldön is elismert magyar logikának, gondolkodásmódnak köszönhetően jutottunk el oda, ahol ma tartunk, és fel sem merül, hogy máshová vigyük a tevékenységünket. Nagy terveink vannak a városban, és ezek megvalósításához meg akarjuk találni a legjobb szakembereket. Bízunk abban is, hogy a környező országokból, határon túlról is érkeznek majd hozzánk tehetséges kollégák, akiknek inspiráló feladatokat tudunk kínálni” – mondta el Balogh Péter az NNG vezérigazgatója.

Álláslehetőség

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, tesztelő és csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek jelentkezését várják. A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik majd meg, de a toborzás már megkezdődött. Balogh Péter kiemelte, hogy a fővárosi szintű fizetések mellett cél az is, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket alakítsák ki – a cég budapesti központja 2012-ben az év irodája lett, s a szegedi kollégákat is hasonlóan színvonalas környezetben kívánják foglalkoztatni.

Több hazai város is szóba jött mint az új központ lehetséges helyszíne. Szeged mellett a jól képzett szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, az előkészítő tárgyalások konstruktív légköre, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a városra hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése.

A szegedi NNG-s állásokra az erre a célra létrehozott weboldalon lehet jelentkezni, illetve további információk is itt érhetők el a meghirdetett pozíciókról.

Forrás: ITcafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.