A titkos adatgyűjtés veszély a demokráciára

By | március 21, 2014

kep_1A Google társalapítója, Larry Page szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) internetes kémkedése veszély jelent a demokráciára, és akadályozza a technológiai fejlődést.

“Rendkívül kiábrándító, hogy a kormány titokban csinált mindent, egy szót nem szólt nekünk” – mondta egy vancouveri konferencián.

Page-nek kétségei vannak afelől, hogy az Egyesült Államokban demokráciáról lehet beszélni, miközben vállalatának védenie kell az ügyfeleit olyan intézkedésektől, amelyeket a kormány senkivel nem vitatott meg. Szerinte a kormány rendkívüli módon ártott magának azzal, hogy titkolózott.

“Úgy gondolom, beszélnünk kell ezekről a dolgokról, különben nem lehet működőképes demokráciánk” – hangoztatta Page.

A Google vezetője szerint amellett, hogy sérelem éri azokat az egyéneket, akiknek a titkos adatgyűjtéssel megsértették a magánéletét, fennáll annak a veszélye is, hogy az NSA tevékenysége miatt nő az emberekben a magánélethez fűződő joggal kapcsolatos paranoia, és még hasznos információkat is félnek megosztani egymással.

“Nem gondolunk bele abba, milyen hatalmas előnyünk származhat abból, ha megfelelő módon osztunk meg jó információt egymással” – mondta Page.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.