BankTech Java Challenge

By | szeptember 24, 2014

java_challenge[PC World] Jöhet a JAVA? Programozz és nyerj!

Az idei tanév őszén a szakmai tanulmányi versenyek sora tovább színesedik: először rendezik meg a Loxon és Dorsum cégek támogatásával a BankTech Java Challenge programozóversenyt.

 

A pénzügyi szolgáltatási szektor számára világszinten is vezető, egyedi igényekre szabott szoftvereket fejlesztő Loxon Solutions és a tőkepiaci szoftverrendszerek területének magyarországi piacvezetője, a Dorsum Zrt. versenyén a felsőoktatásban tanuló hallgatók és frissen végzett, néhány év tapasztalattal rendelkező szakemberek mérhetik össze tudásukat.

Nevéből adódóan a verseny a JAVA nyelv ismeretét helyezi fókuszba: a versenyen résztvevők 3 online fordulón keresztül bizonyíthatnak, amelyek során izgalmas, a gyakorlati tudást középpontba helyező kvíz, problémamegoldási és programozási feladatokat kell megoldaniuk 3 fős csapatokban.

A legjobbak számára azonban nem az online beküldendő feladatokkal ér véget a verseny: a 10 legeredményesebb csapat az élő döntő fordulón is megmérkőzik, hogy kiderüljön, ki nyeri meg az értékes fődíjakat: az első helyezett csapat egy 4 napos amszterdami kiránduláson vehet részt, a 2. helyezettek egy-egy iPad Airt kapnak, a 3. helyezett csapat tagjai pedig Sziget vagy Balaton Sound fesztiválbérletet vihetnek haza.

A vonzó nyeremények mellett a szponzorvállalatok másképp is igyekeznek vonzóvá tenni a bajnokságot, hiszen mindkét cég várja a verseny résztvevői közül magához a jelentkezőket, nem titkolt cél tehát az új munkatársak megtalálása sem.

A verseny regisztrációs határideje 2014. október 28. További információ a www.javachallenge.hu weboldalon található.

Forrás: PC World

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.