Magyar siker a Microsoft innovációs versenyén!

By | augusztus 6, 2014

getteplogoEgy szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztő csapat, a Tep nyerte el a Microsoft globális technológiai versenye, az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezését, valamint a finn AppCampus különdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Microsoft Magyarország.

 

Az egyesült államokbeli Washington Egyetemen megrendezett versenyen a csapatoknak az idén a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kellett alkalmazásokat készíteniük Windows, Windows Phone vagy Windows Azure platformra.

A közlemény szerint a Seattle-ben megrendezett eseményen a csapat innovatív alkalmazás ötletével került a nemzetközi döntőbe, ahol azt mutathatták be, hogyan ösztönöznék az embereket valódi sportteljesítményre virtuális kisállatok segítségével.

A magyar fiatalok az innováció kategória második helyezettjei lettek, amivel 10 ezer dollárt vihettek haza. A Microsoft és a finn Aalto Egyetem appfejlesztő kezdeményezésének, az AppCampus különdíjáért pedig 20 ezer eurós nyereményt és a Microsoft szakembereinek szakmai támogatását kapták.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt hozta létre az Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió fiatal vett részt a világversenyen.

Forrás: MTI

Ha érdekel az alkalmazás kövesd a fejleményeket Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.