Hogyan jelenítsünk meg egyszerű értesítéseket a WordPress-ben?

By | február 25, 2014

Simple Notices plugin képernyőképeManapság egyre elterjedtebb, hogy a WordPress oldalak tetején rövid értesítések formájában közölnek új információkat a felhasználókkal. Ezeket könnyedén el tudjuk tüntetni, ha a bezárásra kattintunk. Ezekkel a rövid üzenetekkel egyszerűen tudjuk informálni látogatóinkat a fontos bejelentésekről, vagy a frissen hozzáadott funkciókról, de egy szimpla üdvözlést is kiírhatunk. Ezen felül ezek az értesítések arra is alkalmasak, hogy növeljék a felhasználói élményt. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy hogyan lehet ezeket használni.

Első lépésként installálnunk és aktiválnunk kell a Simple Notices nevű plugint. Az aktiválást követően a plugin hozzá fog adni egy új „Notices” nevű menüpontot az admin kezelőfelülethez. Új értesítést a Notices/Add New menüpontban tudunk létrehozni.

Az értesítésnek tudunk címet adni, a szövegét pedig a szerkesztőben tudjuk megfogalmazni. Ugyanitt, minden elérhető formai beállítást alkalmazni tudunk, sőt még linkeket is be tudunk illeszteni. A hátteret 5 darab elérhető színből tudjuk kiválasztani: kék, piros, narancssárga, zöld és szürke). A „Notice Configuration” dobozban pedig azt tudjuk beállítani, hogy az értesítések a bejelentkezett felhasználóknak is megjelenjenek-e.

Ha mindent beállítottunk és mindennel meg vagyunk elégedve, akkor a „Publish” gombra kattintva tudjuk élesíteni a szöveget. Ezután az értesítések fixálva lesznek, vagyis akkor is láthatóak maradnak, ha felhasználó lefelé görgeti az oldalt. Ha egyszer rákattintottak a bezárás gombra, akkor az üzenet többé már nem fog megjelenni. Az értesítés azonosítója a bejelentkezett felhasználók esetében egy meta táblában tárolódik el, a nem bejelentkezett felhasználók esetében pedig egy sütiben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.