WordPress de hogyan? Tovább gomb hozzáadása egyszerűen!

By | március 3, 2014

read_more_buttons

A legtöbb esetben nincs mód a teljes cikk tartalmát megosztani a nagyközönség felé közvetlen módon. Csupán pár figyelemfelkeltő sorban ecsetelhetjük a cikk tartalmát, majd jön az a bizonyos „TOVÁBB” gomb. Ennek megléte alapvető, de nagyon fontos tényező.

Köszönhetően a WordPress egyszerű rendszerének a következőekben 10 pontba szedve mutatjuk be a kezdőknek, hogyan helyezhetnek el ilyen gombot a cikk elején.

Mint ahogy már korábban is leírtuk a WordPress egy open-source szoftver melyet emberek milliói használnak, többek között blogolásra. Talán a felhasználóbarát kezelőfelület vonzza legjobban az embereket. Ezen szoftvert nemcsak blogolásra használják, de kétségtelen, hogy a leggyakoribb felhasználása ez. Egyszerű kezelhetőségének köszönhetően akár telefonról is tudunk cikkeket posztolni a világ felé.

A következőekben 10 pontba szedve mutatjuk be ennek beállítását:

 1.  Jelentkezz be a WordPress adminba. Amennyiben nincs WordPress blogod akkor látogass el a WP központi oldalára keresd a „Get Started Here” gombot és pár egyszerű lépés után már folytathatod is a cikkünket.
 2. Kattints a „My Account” gombra a baloldalon a felső menüsorban. 670px-Add-Read-More-to-Wordpress-Step-3
 3. Görgess le a kezelőfelületen a bal oldali sávban egészen odáig ahol a Posts menüpontot látod. Itt pár opciót találsz a postjaidra vonatkozólag. (minden cikk, új cikk, kategóriák, tagek)
 4. Kattints a „All Posts” menüpontra, melyben a már megírt cikkeket találod. Itt könnyen bemutatható a „Tovább” gomb használata. Amennyiben még nincs cikked, úgy hozz létre egyet és folytasd a tovább pontokkal.
 5. Az egyes cikkeknél találsz egy szerkesztés gombot (edit), melynek segítségével a már megírt cikkeket szerkesztheted a későbbiekben. Válaszd ezt az opciót.
 6. Keresd meg a „Read More” gombot a panelen.670px-Add-Read-More-to-Wordpress-Step-6
 7. Helyezd a kurzort oda ahol a szöveget elválasztanád a „Tovább” gomb használatával, majd nyomd meg a „Read More” gombot.
 8. Ezzel létre is jött a gomb, melynek segítségével pár paragrafusnyi szöveget a blog cikkáramába helyezhetsz, majd a „Tovább” gomb használatával az egyes oldalakra irányíthatod a látogatókat. Lehetőleg néhány figyelemfelkeltő sort használj a nagyobb elérés érdekében.670px-Add-Read-More-to-Wordpress-Step-8
 9. Miután ezzel végeztél ne felejtsd el, frissíteni a cikket az „Update” gomb segítségével. Így már nyilvánosan is közzétetted a változásokat.
 10. Visszatérve a blogodra már láthatod is az eredményt.

Amennyiben a „Tovább” gomb szövegét testre akarod szabni, úgy a következőket kell tenned:

 1. Válaszd a baloldali menüben az „Appearances” opción belül a „Trends Theme Options” menüpontot.
 2. Itt a „Featured Posts”menüpontot válaszd, majd keresd meg a  „Read More link text” részt, ahol testre tudod szabni a gomb szövegét.
 3. Ne felejtsd el a lap alján elmenteni a változásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.