A Google bejelentette, hogy új WP plugin lesz elérhető a webmester eszközökben

By | január 30, 2014

A Google bejelentette, hogy új WP plugin lesz elérhető a webmester eszközökben

screen-shot-2014-01-16-at-8-26-00-pm

Az Inside AdSense blogban látott napvilágot, hogy a Google bejelentette, új plugin lesz elérhető a WordPress felhasználók számára. Ezzel kívánják a Google szolgáltatásait felhasználóbarátabb formába önteni a WP közösség számára, ugyanis ezzel a lépésével  könnyű hozzáférést biztosít a Google Webmaster Tools és AdSense használatához.

A Google azt reméli, hogy elnyeri a WP felhasználók bizalmát és sok próbálják ki az új plugint és ezzel egy időben igénybe veszik a Google szolgáltatását. A termék még béta verzióban érhető csak el, azonban a bejelentés szerint csak néhány végső finomítás várat még még magára, hogy teljes értékű eszközzé váljon.

Az új plugin lehetővé teszi a webmesterek számára, hogy könnyebben helyezzenek el AdSense hirdetéseket honlapjukon, emellett pedig részletes jelentéseket kaphatnak saját honlapjukról a Webmaster Tools szolgáltatásában.

Google AdSense

A már jól ismert egyéni banneres hirdetéseken túl, most egyszerű módon kereshetnek pénzt a WordPress használók azáltal, hogy megjelenítik a Google hirdetések honlapjukon. A plugin összeköti a WordPress oldalt a felhasználó AdSense- fiókjával, és megkönnyíti, a hirdetések elhelyezését az adott webhelyen – anélkül, hogy manuálisan módosítani kellene bármilyen HTML kódot .

Google Webmaster Tools

A webmaster eszközök szolgáltatás használatával részletes jelentéseket kaphatunk az oldalak teljesítményéről, valamint annak “láthatóságát” is felmérhetjük a Google-on. A bővítmény lehetővé teszi a webmester számára, hogy egyetlen kattintással ellenőrizze honlapját a Webmestereszközök használatával.

A Publisher Plugin már kapható a WordPress.org plugin könyvtárban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.