Hasznos WordPress Pluginok 1. rész

By | január 30, 2014

must_have_wordpress_pluginsA WordPress az egyik legkedveltebb tartalomkezelő rendszer. Minden elismerés megilleti mindazon fejlesztőket szerte a világon, akik töltik idejüket, hogy továbbfejlesszék ezt a nagyszerű alkotást. Ma mintegy 27.000 wordpress plugin létezik, melyek egycsapásra képesek átalakítani a WordPress honlapját. Szinte  nem létezik lehetetlen, bármit el lehet képzelni nagy valószínűséggel lesz rá „plugin megoldás”.

Adott ugyanis több ezer ingyenes és fizetős wordpress téma, melyekről részletesen értekezünk majd, illetve talán egy listát is összeállítunk a leghasználhatóbbakról. Érdekes módon az összes plugin és téma minden alkalommal növekszik amikor az ember keresésre indul az újdonságok megtalálásának vágyával. Talán a legjobb dolog a wordpress-ben, melyet talán a legtöbben szeretnek benne, hogy adott egy megfelelő (ma már egyre jobban működő) felhasználói értékelési rendszer, melyben minden téma és plugin nagyító alá kerül előbb vagy utóbb. Így letöltése előtt egy plugin esetében látni lehet a felhasználók által adott besorolást és az észrevételekben adott fontos visszajelzéseket. Adott egy jelentős WordPress közösség, amely segíthet a kisebb nagyobb kérdésekben. Legyen az olyan kezdeti fázisban, mint ha nem tudja telepíteni delikvens a WordPress-t vagy mint a bővítmény nem működik a telepített wordpress témában. Ezen felül rengeteg ingyenes segítséget is elérhetünk az interneten kutakodva, ugyanis ez a közösség mindig motivált, és folyamatosan megy a fejlesztés. A WordPress kapott néhány igazán érdekes plugint. Az alábbiakban felsorolunk néhányat közülük:

  1. Wp Live CSS EditorAmikor először elkezdtem használni wordpress-t elkezdtem kísérletezni egy wamp szerveren az otthoni gépemen. Már az első nap azon gondolkodtam, hogyan változtassam meg a honlapom megjelenését. Szerettem volna egyedi módon testre szabni. Ez a plugin tényleg egy nagy felfedezés, és a nagy jelentőségű a hatalmas wordpress plugins listában. Ezzel a pluginnal meg lehet változtatni a kinézetét a weboldalnak, méghozzá teljesen és egyszerűen átalakítható egy unalmasnak látszó oldalból kis ráfordítással egy jó kinézetű weboldalt készíthetünk. Ezzel a pluginnal lehet módosítani a css fájlokat a meglévő wordpress témát, és nagyszerű módon minden változtatást menteni lehet így könnyű a visszaállás, ha hibáznánk.
  2. Flash 3D BannerEz a plugin nagyon érdekes, és hatalmas lehetőséget ad. Ha van egy blogod, mindig az első benyomás miatt kell aggódni. Ez a plugin nagyon hasznos, mivel segít felépíteni a Flash 3D bannereket, amelyek igazán jól mutatnak. Hatalmas előnye, hogy nem kell megtanulni a flash-t használni, hogy tudjuk kezelni ezt a plugint. Csupán egy kezdeti egyszerű beállításra és néhány kattintásra van szükség, és ez a plugin szinte elvégzi az egész munkát és elkészíti az animálni kívánt dolgokat, méghozzá igen nagy hatékonysággal. Tehát ez egy szükséges wordpress plugin mindenkinek.
  3. Google CardsGoogle kártyák egy nagyon érdekes wordpress plugin, mivel ez segít hozzá, hogy a Google Plus profilod össze tudd kötni egy linkel a honlapoddal. Ezzel a bővítménnyel a Google Plus körökben szereplő embereket akár közvetlenül a blogra lehet irányítani. Ez a plugin segítségével tovább lehet növeli a Google Plus követők számát is. Ez a plugin is mutatja a követők aktuális számát a widget területen. Ez tényleg egy nagyon hasznos plugin, mindenkinek ajánlott.
  4. Facebook Page Photo GalleryEz egy érdekes bővítmény ugyanis a Facebookra feltöltött képeket lehet vele egyszerűen letölteni a honlapra, hogy könnyen és gyorsan mutathassuk meg, mint egy album oldal felhasználói számára.
  5. Quick Notice Bar: Ez nagyon hasznos, és nélkülözhetetlen plugin a wordpress adminok számára. Ha megírunk egy új cikket és szeretnénk, hogy a felhasználók tudjanak róla, ezt a plugint kell használnunk. Célja, hogy felhívja a látogatók és felhasználók figyelmét az újdonságokra és növelje az olvasottságot.
  6. Ultimate Follow MeEz egy érdekes bővítmény, mivel használatával könnyen összekapcsolható a wordpress weboldal a népszerű szociális média eszközökkel, mint a Facebook, Twitter, és a YouTube. Ezzel a pluginnal, láthatóvá tehető az rss feed icon, és lehetőséget biztosít az olvasók számára minden hozzászólás végén, hogy e-mailt tudjanak küldjön. Ez a plugin nem csak a honlap forgalmát növeli, hanem biztosítja a felhasználók interaktivitását is.
  7. Visual Form Builder: Visual Form Builder egy másik jó plugin, ugyanis segítségével szempillantás alatt tudunk flash wordpress formok készíteni. Használatával könnyedén tudunk contact formot (kapcsolat űrlapokat) létrehozni nagyon rövid idő alatt. Érdekes módon az összes kódoló A plugin teljes kódolása Ajax és a jQuery segítségével történik, így ez a plugin nem befolyásolja a sebességet és a feldolgozási időt weboldalain.
  8. Wp Marketplace: Ez tényleg egy érdekes plugint, mivel segítségével néhány kattintással létre lehet hozni a honlapon egy teljes értékű webshopot. Használatával nagyon könnyen lehet eladni például szoftvert, képet vagy animációt. Nagyon sok időt és energiát tudunk megspórolni magunknak ha telepítjük.
  9. Attention Bar: Különleges egy wordpress plugin, mely segít felhívni a felhasználók figyelmét honlapjára. Honlap adminisztrátorként megértem, az ilyen jellegű pluginok létjogosultságát és látom, milyen hasznosak tudnak lenni, mikor nagyon sok dolog jár az ember fejében.
  10. The Website Weaver: Amióta elkezdtem használni a wordpresst, mindig is kíváncsi voltam, hogyan lehet megváltoztatni a kinézetét egy WordPress honlapnak úgy, hogy a WYSIWYG (what you see is what you get) „azt kapod, amit látsz” technikát tökéletesen lehessen rajta alkalmazni. Ez a plugin pontosan ezt tudja. Segít szerkeszteni a betűtípust, színt és más dolgokat, mindezt élőben.

WordPress pluginokkal kapcsolatos írásunk 2. része.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük