A MasterCard új kártyáihoz már nem kell PIN kód!

By | október 20, 2014

MasterCard[hvg] A MasterCard nem nézi ölbe tett kézzel, hogy a mobilos fizetés meghódítsa piacát, és olyan megoldással rukkolt elő, amely láttán minden hasonló területen lépegető cég vezetői vakarhatják a fejüket, a kártyás fizetést használók pedig örülhetnek: végre nem tartják majd fel a sort az üzletekben.

 

Nagyon menő! – ez volt az első reakciónk, amikor megláttuk a Zwipe videóját. Ez a cég a MasterCard számára készíti a hitel- és bankkártyákat, és most olyan technológiát épített az eszközökbe, amelyet kihasználva az Apple Pay, és más mobilfizetési módszerek is szeretnének lefölözni némi részesedést a több milliárd dolláros piacról. A titok nyitja nem más, mint az ujjlenyomat-olvasó, amely ugyebár az újabb iPhone-okon is van. Nemrég meg is írtuk, hogy az Apple módszere olyan lökést adhat a mobil fizetési piacnak, hogy az lesz 2015 bombaüzlete, erre tessék: a MasterCard új kártyáin is lesz ujjlenyomat-olvasó, így az ujjunk lehet a PIN kódunk, és egy szemvillantás alatt fizethetünk kártáynkkal az üzletekben, csak egyszer el kell húzni a bankkártya terminál felett.

Video – YouTube: “Zwipe MasterCard – Fingerprint authenticated payment card”

A MastarCard közleményéből csak annyit lehet megtudni, hogy “hamarosan” érezik az újdonság az Egyesült Államokban, de nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy biztosan állítsuk: olyan népszerű lesz, hogy az európai bevezetés sem várat magára sokáig.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.