A Sony PlayStation a Rackspace segítségével vág bele az OpenStack felhőszolgáltatásba

By | január 30, 2014

image97A Rackspace nevű web- és felhőhostinggal foglalkozó cég bejelentette, hogy sikeresen létrejött egy megállapodás a Sony PlayStationnel, aminek értelmében a cég „fejlesztői és tervezői tanácsadással és támogatással járul hozzá a PlayStation csapat OpenStack felhőszolgáltatásának kiépítéséhez”.

Rackspace: 1998-as alapítása óta vállalkozásoknak és cégeknek felhőszolgáltatást és ma már a piac éllovasai közt tartják számon a felhő alapú számítástechnikán belül.

A társulás csak pár hónappal előzi meg a Sony várva-várt új konzoljának, a PlayStation 4-nek a debütálását. A minden igényt kielégítő és biztonságos felhőhálózat kulcsfontosságú szerepet játszhat a PlayStation 4 hosszú távú sikerében, ez különösen igaz azok után, hogy 2011 áprilisában hackerek feltörték a PlayStation szervereket, arról már nem is beszélve, hogy a rivális konzol, a Microsoft Xbox One-ja, kiemelt hangsúlyt fektet kommunikációjában a felhőszolgáltatásokra. Az előbb említett 2011-es szerverfiaskó 171 millió dollárjába és egy hónapokon át tartó felháborodási hullámba került a Sonynak.

A Rackspace a dizájnban és a felhőszolgáltatás felállításában fog segítőkezet nyújtani a Sonynak azért, hogy véghez tudják vinni a PlayStation felhő szolgáltatásához fűződő terveiket.
Lanham Napier, a Rackspace ügyvető igazgatója, úgy fogalmazott, hogy a Sony mostmár a cég „üzleti ügyfele”, de ezenkívül további részleteket nem árult el a megállapodással kapcsolatban.

Az OpenStack, amit a Rackspace egy NASA-val közös projekt keretein belül hozott létre, egy globális együttműködés a világ neves fejlesztői és felhőszakértői között, ami azzal a céllal jött létre, hogy egy nyílt forráskódú felhőplatformot biztosítson a nyilvánosságnak és a magánfelhőknek is. Az OpenStack ebben az évben ünnepelte harmadik születésnapját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük