Az Acer ingyenes offline térképet kínál

By | október 31, 2014

PC-Acer-LOGO[itcafe] A cég közölte, hogy az AcerNAV applikációval a Liquid-felhasználók jobban tájékozódhatnak – köszönhetően a TomTom és TripAdvisor együttműködésnek.

Az Acer a napokban bejelentette az új AcerNAV alkalmazást a Liquid sorozatú okostelefonokra. Az AcerNAV egy komplett GPS-rendszer, melyet a TomTom és a TripAdvisor támogat, naprakész adatbázissal.

Minden helyzetben offline térképekkel

A vállalat saját megoldását azzal indokolja, hogy zavaró tényező lehet általában az okostelefonra telepíthető navigációs rendszerek esetében, hogy a használatuk megköveteli a folyamatos online módot, ezáltal adathasználati és roamingköltségekkel kell számolni. Az AcerNAV fejlesztésénél egy olyan megoldást dolgoztak ki, amikor a térképek közvetlenül a felhasználó készülékén tárolódnak, mindössze csak a GPS-lapka működik navigálás közben. Az AcerNAV a TomTom térképeihez csatlakozik, 2 éven át tartó ingyenes update lehetőséggel, míg az app fut a Liquid sorozatú eszközökön. A térképek elkülönítve tölthetők le, regionális csomagokban, így ténylegesen csak azt kell a felhasználónak letöltenie, amire szüksége lesz az utazások során, ráadásul tárhely is spórolható (microSD kártya).

A TomTom-nak köszönhetően az AcerNAV felhasználók 3D térképnézetekhez is hozzáférést nyernek.

Navigálás közben a TripAdvisor POI (Points of Interest – Érdekes Pontok/Helyek) adatbázisa biztosítja, hogy ne a felhasználó ne maradjon le egyetlen fontos vagy érdekes köztes látnivalóról, hasznos helyről, pontról.

„Ha keresgélünk a Google PlayStore-ban, számos offline megoldást találhatunk jó térképekkel és POI adatbázissal. Viszont ezek az alkalmazások 39 eurós ártól indulnak, és akár 79 euróba is kerülhetnek teljes régiós térképpel. A mi felhasználóink viszont teljesen ingyenesen, egyéb költségek nélkül élvezhetik ki az AcerNAV által nyújtott lehetőségeket” – kommentálta a bejelentést Allen Burnes, az Acer Europe okostelefon-ágazatának elnöke.

Kiegészítők

Az Acer közölte, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy bővítsék az AcerNAV opciós kiegészítők listáját. Az elkövetkezendő hónapokban a felhasználók új kiegészítőket vehetnek majd igénybe, hogy a navigációs élmény magasabb színvonalú legyen. Ennek érdekében készül el majd az Acer-TomTom közös fejlesztéssel piacra kerülő valós idejű közlekedés monitorozás, mely tartalmaz minden olyan hasznos úti információt, amire egy autósnak szüksége lehet, továbbá a fixen telepített traffipaxok pozíciójáról is tájékoztató figyelmeztetést küld.

Az AcerNAV minden Liquid Jade, Liquid Z500 és Liquid E700 tulajdonos számára ingyenesen elérhető, csakúgy, mint a frissítések is. Az új készülékekre az alkalmazás előre lesz telepítve, és október végétől érhető el.

Forrás: IT café

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.