Ez az oldal a profi és hobbi fotósoknak is nagy segítség

By | október 2, 2014

Polarr[HVG] Polarr néven egy remek honlap készült, amelyen bárki elvégezheti azokat a képszerkesztési lépéseket, amelyek a profi programokban alapvető funkciókként vannak jelen.

A profi és hobbi fotósok számára is jól jöhet, ha bármelyik számítógépen el tudják érni a legtöbbször használt képszerkesztési funkciókat. Ezért indult el a béta verzióban működő, böngészővel használható Polarr, amellyel nem csak alapvető képszerkesztési lehetőségek érhető el nagyon egyszerűen, hanem kicsit bonyolultabbak is, amelyek megfelelő használatához egy kis szakértelem sem árt. A kezeléshez viszont semmi, ugyanis nagyon egyszerű használni az oldalt.

Polarr 2

Az oldal megnyitása után az Import Your Photos lehetőségre kattintva kiválaszthatjuk a szerkeszteni kívánt képeket, amelyek pár másodperc után meg is jelennek. A szerkesztési lehetőségek széles választéka jobb oldalon jelenik meg: élesség, árnyalatok, kontraszt, kiemelés, színskálák, vízjelek, és még megannyi funkció, amely a szaktudással rendelkezők számára természetesen alapvetőnek számít. Mindezeket külön-külön skálán állíthatjuk a megfelelő szintre, a kezelés tehát gyerekjáték.

A szolgáltatás különlegessége, hogy az épp aktuális beállítások összességét el lehet menteni egy adott stílusként, nevet is adhatunk neki, ha pedig máskor pont az aktuális beállításokat szeretnénk érvényessé tenni, egyetlen kattintással megtehetjük. A kész képeket elmenthetjük a számítógépen, Dropbox-fiókunkba is feltölthetjük, illetve a Facebookon is megoszhtajuk.

A Polarr Google Chrome-ban működik a legstabilabban, ezen a böngészőn még egy bővítménnyel is rendelkezik, amellyel offline módban is használhatjuk a képszerkesztőt. A fejlesztők folyamatosan jelentik be az oldal új funkcióit, a fejleményeket ezen a Tumblr blogon lehet követni.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.