SMS üzenettel semmisíthető meg a szuperbiztonságos SSD-meghajtó

By | október 1, 2014

SecureDrives_SSD_1[pcforum] A meghajtó az önmegsemmisítést a chipek fizikai összetörésével valósítja meg, ezáltal biztosan ellehetetlenítve a korábban ezekben tárolt adatok kinyerését

 

 

Egy brit cég olyan különleges SSD-meghajtókat forgalmaz, amik egész extrém végletekig hajlandók elmenni annak érdekében, hogy illetéktelen szemek elől megvédjék a rajtuk tárolt adatokat. A SecureDrives különleges egységei ugyanis akár szó szerint fel is robbantják magukat, ha gazdájuk – mert pl. elvesztette őket – erre vonatkozó utasítást küld nekik.

Mindezt a szóban forgó meghajtókba épített GSM vevőegység teszi lehetővé, ami egy előre meghatározott SMS paranccsal utasítható az önmegsemmisítés végrehajtására. Ez utóbbit az egység az adatok tárolását végző flash chipek fizikai szinten történő összeroncsolásával hajtja végre, ezáltal lehetetlenné téve a benne tárolt adatok kiolvasását.

Sőt, ha a felhasználó úgy konfigurálja fel a meghajtót, az akár már pusztán a SATA csatlakozóról történő leválasztás esetén, vagy a belső akkumlátor lemerülésekor automatikusan végrehajtja ezt a műveletet, ezáltal már pusztán az ellopás pillanatában véglegesen megsemmisítve a rajta tárolt adatokat. Utóbbiakat természetesen ép állapotában is erősen titkosítva tárolja az SSD, dekódolni pedig csak kétfaktoros azonosítást követően hajlandó azokat.

SecureDrives_SSD_2

A gyártó honlapján nem árulja el, hogy mennyibe is kerülnek a szuperbiztos meghajtók, de azoknak, akik olyan értékes adatokkal dolgoznak, amik esetében indokolt lehet az ilyen szigorú biztonsági eljárások foganatosítása, vélhetően bőven megéri még így is azok megvásárlása.

Forrás: pcforum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.