Friss tőkét kap a Prezi, és sokat

By | november 20, 2014

screenshot-prezi-4[hwsw] 57 millió dolláros friss tőkebefektetéshez jutott a Prezi, amelyből a további növekedést tervezi finanszírozni. Az összeg egy része az Accel Partnerstől, másik része pedig a Spectrum Equitytől származik.

57 millió dolláros befektetést kapott a magyar alapítású, budapesti fejlesztőközponttal rendelkező Prezi, amely online prezentációkészítő szoftverével szerzett magának hírnevet.

A Prezi a befektetést a Spectrum Equitytől, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke- finanszírozójától és korábbi befektetőjétől az Accel Partnerstől kapta. A vállalat feltett szándéka, hogy az összegből a további terjeszkedést finanszírozza.

A vállalat egyúttal azt is bejelentette, már 50 millió felhasználója van, akik összesen 160 millió prezit készítettek eddig. A vállalat szoftvere ingyen elérhető bárki számára, de vannak olyan prémium funkciói, amelyeket csak a fizető ügyfelek élvezhetnek – hogy hány előfizetője van a Prezinek, az nem nyilvános. A TechCrunch tavaly novemberi cikke szerint a vállalat egy éve 30 millió felhasználónál és 96 millió készített prezentációnál járt, a 20 milliós álomhatárt pedig 2013 márciusában lépte át a szolgáltatás felhasználóinak száma.

prezi_alapítók

Az Accel Partners már korábban is befektetője volt a Prezinek, 2011 decemberében mintegy 14 millió dollárral fogadott az online prezentációkészítő szoftver sikerére. Az Accel korábban olyan, mára világsikert elért vállalatok korai tőkebefektetését vezette, mint a Facebook vagy a Dropbox, illetve részt vett a Groupon, a Rovio, a Kayak és a Spotify finanszírozásában is. Új befektető viszont a Spectrum Equity, amely egyebek között a SurveyMonkeyba és a GrubHubba is beszállt korábban.

“Jó néhány éve figyeljük a Prezi növekedését, és látjuk, hogy a prezi milyen gyorsan lett cégek, vállalkozók és oktatók kedvenc alkalmazása” – mondta a Spectrum Equity ügyvezető igazgatója, Victor Parker. “A Prezi pontosan az a típusú cég, akibe be akarunk fektetni: nagy erejű, innovatív termékkel rendelkezik, erős a nemzetközi jelenléte, amely segíti az organikus növekedést. Folyamatosan bővül a felhasználók által létrehozott tartalom, és vonzó üzleti modellel rendelkezik.”

„Nagyon örülünk, hogy a Spectrum Equity is befektetett a Prezibe. Külön öröm, hogy egy olyan céggel dolgozhatunk együtt, akik ismerik a piacunkat és a működési modellünket. Óriási tapasztalatuk van a felhőalapú szoftverekkel, és hozzánk hasonlóan hosszú távra terveznek” – mondta Árvai Péter, a Prezi egyik alapítója és ügyvezető igazgatója.

Forrás: HWSW

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.