Google új algoritmusa

By | április 21, 2015

mobilewar

A Google alaposan átszabta a keresője algoritmusát, mobilnézettel ellátott honlapok kerülhetnek csak a lista tetejére.

Ami azt jelenti, hogy ha szeretnénk az első oldalon lenni, akkor fontos a mobilos optimalizálás. Lássuk miben segít nekünk a Google.

A mai nappal elindult a Google mobilbarát keresőrendszere, amire hónapok óta készíti fel a vállalat a holnaptulajdonokat. Az algoritmus a találati listában előnyben részesíti a mobilos felülettel is rendelkező weboldalakat, értelemszerűen hátrébb sorolva azokat, amelyek viszont nem rendelkeznek apró képernyőre optimalizált megoldással.A Google tesztet is ajánl a figyelmeztető leveleiben, ezzel lehet ellenőrizni, hogy az adott lap megfelel-e a vállalat által támasztott követelményeknek.

iStock_000008944364Medium

Ez a valaha készült legkomolyabb változtatás a mobilos találati listában, éppen ezért további finomítások várhatóak még az algoritmusban. A döntésben az okos telefonok drasztikus növekedése járult hozzá a leginkább. Az USA területén az elmúlt három hónapban indított Google – keresések 29 százalékát mobileszközről indították a felhasználók.

Tehát készüljünk, mostantól nem a leginkább releváns tartalmat ajánlja első helyen, mert lehet azoknak nincs mobilos felületük, nincsenek mobilra optimalizálva. Ehelyett egy kevésbé releváns tartalmat látunk majd az első helyen, cserébe az biztosan gyorsan betöltődik és helyesen jelenik meg.

forrás: itcafe.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.