Andorid hibák és megoldások

By | április 20, 2015

XposedAnd44Minden operációs rendszernek megvannak a hibái, problémái.

Ez alól az android sem kivétel, de számos egyszerű trükkel ezeknek a hibáknak a  többsége kiküszöbölhető.  Hoztam pár trükköt amit érdemes tudni, ha android operációs rendszert használ.

Összeomlik a google play áruház

Ha össze omlik az áruház, akkor ennek hátterében hibás cache állhat amit meg kell szüntetni. Ennek legegyszerűbb módja a törlés, amit a beállításokon keresztül az alkalmazás kezelőbe tudjuk megtenni. Itt kiválasztva a google play áruházat és az adatok törlése és a gyorsító tár törlését kell elvégezni majd újraindítani a telefont. Ha ez nem oldotta meg a problémát, akkor a fent leírt folyamatot a Google Play Servicesnél és a Google Services Frameworknél meg kell ismételni.

Lag_Android

Nincs elég hely

Felhasználóként megvan kötve a kezünk a belső fix tárhely bővítésénél (itt tárolja a telefon az appokat), ami azt eredményezi, hogy folyamatosan törölnünk kell a már feleslegessé váló programokat. Ezt szabad kézzel nehéz, ezért csináltak pár alkalmazást ami segít nekünk ebben. Ilyen például a CCleaner vagy a DiskUsage.

 

 

Nem tölti le az alkalmazásokat a Play áruház

Előfordul, hogy nem indul el a letöltés, pedig minden rendben van. Ilyenkor a fent említett módszer is megoldhatja a problémánkat. Ha ez nem szüntette meg a problémát, akkor a következő a teendő, törölni kell az előzményeket. Ehhez meg kell nyitni a Play Áruházat, majd a Beállításokba menni, és a Helyi keresési előzmények törlése sorra nyomni.

 

Első körben ezt a három gyakori probléma megoldását hoztam, hamarosan folytatjuk..

 

forrás: pcworld.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.