Hogyan tudjuk kikapcsolni a friss regisztrációk után beérkező értesítéseket?

By | február 21, 2014

AmennyibMosolygó notification smileyen olyan WordPress oldalt üzemeltetünk, amin elérhetővé tettük a regisztrációt bárki számára, akkor a WordPress minden egyes új regisztráció után automatikus értesítést küld az admin e-mail címére. Ha az adott oldal elég népszerű és naponta többen is csatlakoznak, akkor ezek a levelek nagyon gyorsan, nagyon bosszantóvá tudnak válni. Éppen ezért fogalmazódhat meg az igény ezen értesítések kikapcsolására. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan lehet megszabadulni az új felhasználók után beérkező értesítésektől.

Az első lépés, amit meg kell tennünk az a Disable New User Notification E-mails nevű plugin telepítése. Amint aktiváltuk, a plugin azon nyomban kikapcsolja a friss regisztrációk után beérkező kéretlen e-maileket. A plugin azonnal működőképes, nekünk egyáltalán nem kell foglalkoznunk a beállításokkal.

Érdemes megjegyezni, hogy a plugin nincs hatással a többi, WordPress által kiküldött e-mailre. A plugin kizárólag az új regisztrációk után beérkező értesítéseket blokkolja, tehát azok a felhasználók, akik regisztráltak az oldalunkra továbbra is meg fogják kapni e-mailben a felhasználónevüket és a jelszavukat, ahogy arra is képesek maradnak, hogy helyre tudják hozni az accountjukat, abban az esetben, ha elfelejtették a jelszavukat, vagy a felhasználónevüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.