Hogyan szerezhetünk könnyen és gyorsan rendszerinformációt a WordPress oldalunkhoz?

By | február 21, 2014

wordpressElőfordul, hogy amikor a WordPress-szel dolgozunk, vagy segítséget kérünk a fórumokban, akkor információkra van szükségünk, arról a rendszerről, amiről a WordPress oldalunkat üzemeltetjük. Nem árt tudni például, hogy milyen PHP verzió van installálva a szerverre, legfeljebb mekkora méretű fájlt tudunk feltölteni, mik a permalink beálltásaink, stb. Ezek az információk jelentősen megkönnyíthetik a hibák/problémák megoldását. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan lehet hozzájutni ezekhez az információkhoz.

Mindenekelőtt installálnunk és aktiválnunk kell a System Snapshot Report nevű plugint. Ez a plugin azonnal működőképes, ezért nem kell törődnünk a beállításokkal. Az aktiválás után csak fel kell keresnünk az Eszközök(Tools)àSnapshot menüpontot az admin felületen és már láthatjuk is a rendszerinformációkat. Ezeket le is menthetjük egy text fájlba, ha rákattintunk a Save Snapshot File gombra. Ha pedig a Highlight Data gombra kattintunk, akkor a kiválasztott adatokat oda másolhatjuk, ahova csak akarjuk.

Amikor segítséget kérünk egy fejlesztőtől, akkor megeshet, hogy részletesebb PHP információra van szükségünk. Erre a WordPress phpinfo() nevű plugin segítségével tudunk szert tenni. Az Eszközök(Tools)àphpinfo() alatt minden információt megtalálunk, amire szükségünk lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük