Így teljesített a WordPress 2013-ban

By | február 3, 2014

imagesMint minden évben a WordPress közzétette az előző év teljesítményeit összegző statisztikákat. Ezúttal szeretnénk beszámolni a felhasználóknak, rajongóknak, hogyan is teljesített 2013-ban a WordPress.

A legfontosabb hír talán, hogy a tartalomkezelő népszerűsége töretlen. Az adatok alapján a legnépszerűbb CMS a világon, majdnem 57%-os piaci részesedéssel. Ezzel messze megelőzi a Joomla (10%) és Drupal (6%) felhasználói táborát.

A becslések szerint, mintegy 69 millió oldal használja a WordPresst, ami 359 millió látogatóhoz juttat el tartalmat a világon. És ez még nem minden, ugyanis havi rendszerességre vetítve ez több mint 11 milliárd oldalletöltést 47 millió új cikket és 69 millió új hozzászólást jelent az internet széles tengerében. Ami valljuk be nem elhanyagolható tétel. A felhasználók számára elérhető Pluginek száma meghaladta a 26 ezer darabot. A legnépszerűbb Pluginek az All In One SEO eszközök, a beépíthető contact formok és a különböző galéria kezelők voltak.

A növekedés üteme elképesztő, ugyanis becslések szerint napi 100 ezer új WordPress honlapot készítenek el. Népszerűsége az US-ban a legnagyobb, ott minden újonnan megvásárolt 100 domainből 22 kap WordPress tartalomkezelőt.

Jelenleg 120 nyelven érhető már el, melyek közül az 5 legnépszerűbb sorrendben az angol (66%), spanyol (8,7%), portugál (6,5%), indonéziai (3,5%) és az olasz (2%).

Jelentőségét pedig az is jól mutatja, hogy nem kisebb oldalak is a WordPress rendszerét használják, mint a TechCrunch, a CNN, a Forbes, a CBSRadio, a Smashing Magazin, a Gigaom, a Ted.

Kérdéses, meddig növekedhet még a népszerűsége és a jelentősége. Reméljük, hogy még nagyon sokáig. Jövőre további statisztikákkal térünk vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.