Hasznos WordPress Pluginok 2. rész

By | január 30, 2014

images (1)Egy korábbi cikkben már elkezdtük a hasznos WordPress pluginokat listázni és némi leírást adni róluk, kinek és mikor lehetnek hasznosak. Igyekszünk a sort folytatni újabb eszközökkel. Lesznek közte régi ismerősök és talán modernebb újítások is.

 

A WordPress pluginokkal kapcsolatos írásunk 2. része.

Lássuk melyik tízre esett ezúttal a választásunk:

  1. Social Metrics: egy másik nagyon érdekes plugin, mely segít nyomon követni a honlap a teljesítményét a népszerű közösségi médiákban. Ma már nélkülözhetetlennek számít egy közönségével kommunikálni szándékozó oldal számára. Amennyiben sok energiát fektetünk oldalunk népszervű tételébe, akkor mindenképpen kell egy teljesítmény – ellenőrző a wordpress oldalunkhoz. Ez a plugin tökéletesen illeszkedik ehhez.
  2. Duplicator: Ez a plugint azért lehet hasznos, hogy biztonsági másolatként ne kelljen szembe néznünk az adatvesztés problémájával. Ezen plugin segítségével biztonsági másolatot készíthetünk az egész WordPress honlapunkról, beleértve a cikkeket, képeket, kategóriákat, címkéket összességében mindent. Ezen plugin segítségével 2 vagy 3 egyszerű lépésben átmigrálható a honlapon egy másik wordpress domainra. Biztonsági szempontból ez is feltétlen szükséges egy jó wordpress oldalhoz.
  3. HTML 5 Contact Form: Ez egy kapcsolati űrlap plugin, amely beépítve képes kezelni a HTML5 címkéket. Mindezt szép és egyszerű megjelenéssel ötvözi. Könnyű használni és növeli az interaktivitás a blogon, mivel az emberek könnyen tudják használni ezt a HTML5 űrlapot
  4. Google Analytics Popular Posts: Ez megint egy nagyon érdekes plugin, mivel ez segít fontossági sorrendbe rendezni a blogbejegyzéseket a Google Analytics látogatottsági statisztikái alapján. Egyszóval abban a sorrendben láthatjuk cikkeinket, ami a látogatottság alapján a legjobb. Így tovább tudjuk növeli a blog értékét, és növeli lehet az internetes forgalmat a blog irányába.
  5. Awesome Ads: Ez egy ingyenes plugin, amely növeli a Google AdSense és Chitika hirdetéseket, mint a flash a wordpress blogokon. Nagyon erős és hasznos plugin, érdemes telepíteni a honlapra.
  6. Counterize: Ez egy másik érdekes plugin, amely segít figyelemmel kísérni a látogatásokat és egyéb információkat, mint a látogatók operációs rendszere és böngésző fajtái és mindezt óránkénti lebontásban. Tehát nagyon alapos és pontos honlap statisztikákat adhat. Elkelhet minden wordpress admin számára.
  7. Slick Contact Form: A Slick alapvetően egy kapcsolatfelvételi űrlap, amely rejtve van az egyik oldalán a blognak. Csak Kapcsolat fül lesz látható a látogatóknak. Amint a felhasználónak kattint a fül felbukkan balról jobbra átcsúszik a képernyőn. Ha tetszik a mozgó dizájn akkor fantasztikus. Nem mindenkinek fog tetszeni, azonban ritkábbnak mondható, így érdekes lehet a látogatók számára.
  8. Q & A: Ez tényleg egy nagyon egyedi és érdekes plugin. Képzeljük csak el, a hatalmat amit ez a plugin jelent, hogy mindössze néhány kattintással létrehozhat egy teljes értékű kérdés-válasz appot, mint a yahoo válaszok vagy quora.
  9. Google Maps: Ez a plugin integrálja a Google Maps szolgáltatását weboldalába. Napi szinten követi a google maps API változását, így ez valóban egy szükséges plugin.
  10. IFrame: Ez egy másik érdekes eszköz, mert képes mutatni egy árnyék másolatot vagy az élő munka pillanatképét bármely weboldalról mely elérhető az interneten. Az emberek legtöbbször arra használják, hogy youtube videókat ágyazzanak be a weboldalba, azonban sokkal nagyobb lehetőségek is vannak benne.

WordPress pluginokkal kapcsolatos írásunk 1. része.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.