Már a Google Glass-re is van WordPress plugin

By | március 12, 2014

GoogleGlass_15A jövő cikkeit már hangutasításokkal is tudjuk majd publikálni, sőt, a dolgok jelenlegi állása szerint a szemünkkel is. Azoknak, akik rendelkeznek Google Glass-szel mostantól hozzáférhető az a WordPress alkalmazás, ami lehetőséget kínál arra, hogy a WP felhasználók már a csúcstechnológiájú szemüveg segítségével is frissíteni tudják az oldalukat cikkekkel, képekkel, vagy akár videókkal.

A wpForGlass nevű plugin még nem alkalmas a teljes értékű cikkek publikálására. Jelenlegi állapotában, viszont tökéletes az olyan felhasználóknak, akik például egy élő show-t, vagy bármilye más eseményt akarnak élőben közvetíteni, és gyorsan kell feltölteni rövid helyzetjelentéseket, friss képeket, vagy videókat. Ez a folyamat rendkívül gyors, mindössze egy percet vesz igénybe.

Tekintve, hogy jelen pillanatban több mint 300 millió WordPress blog létezik, számolni kell azzal, hogy az egyes felhasználók elvárásai különbözőek lehetnek. Ezt figyelembe véve az alkalmazás nagyfokú személyre szabhatóságot biztosít.

A plugin a WordPress nyílt forráskódját használja a platformintegrációhoz. Ez nagyon hasonlít ahhoz, mint amit a Facebook, vagy a Twitter csinál. Bár az alkalmazás egy új és érdekes megoldással járul hozzá a WordPress-szel kapcsolatos munkához, a hangfelismerés egyelőre még hiányzik belőle.

A plugint itt lehet letölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.