Milliárdokat veszít az okostelefonokon a Sony

By | szeptember 19, 2014

Sony-logo1A japán gyártó a korábbihoz képest nagyobb veszteséget jelez előre a riválisok miatt.

 

 

A Sony elsősorban az Xperia család tagjai révén igyekszik megkapaszkodni az okostelefonok piacán, itt azonban továbbra sem terem sok babér számukra, mivel hiába uralja szinte a teljes szegmenst az Android platform, ezen belül elsősorban a Samsung tudta saját súlyával kiszorítani a többieket. Most még nagyobb veszteséget jósolnak, mint korábban.

A friss előrejelzés szerint a Sony az idei pénzügyi évben összesen 2,14 milliárd dolláros veszteséget lesz kénytelen elszámolni, amelynek egy része ugyan a gyártó egyéb részlegeinek számlájára írható, ebből azonban tetemes részt vállal magára az okostelefonokra koncentráló Sony Mobile. A cég a legfőbb indokként a korábbinál is kiélezettebb versenyt említi meg, ami különösen az Apple és a Samsung előrenyomulásából és túlsúlyából adódik, emiatt a korábban vártnál jóval kevesebb készüléket tudnak majd értékesíteni. A maguk részéről igyekeznek csökkenteni a vállalt kockázatot, leszorítva a mainstream megoldások számát, a prémium változatokra koncentrálva.

Valószínűleg ezen váltásnak köszönhető, hogy néhány, alig egy évvel korábban megjelent okostelefon nemhogy az Android L verziót, de semmilyen további szoftveres frissítést nem kap meg. Ahogy azt az egyes típusok hivatalos oldalán olvashatjuk, az Xperia C, az Xperia L, azXperia M, de az Xperia SP sem kap újabb szoftveres frissítést, dacára annak, hogy ezen készülékek alig 12-15 hónappal ezelőtt jelentek meg. Ezen változatok kivétel nélkül maradnak az eredeti, 4.1 és 4.2 Jelly Bean verziónál, amely csak megjelenésük idejében számított a legfrissebbnek.

Hogy ezzel a Sony mennyiben nehezíti meg még jobban saját előrehaladását, azt az év végi adatokból olvashatjuk majd ki.

Forrás: SG.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.