Nem fog több Internet Explorer-t kiadni a Microsoft?

By | augusztus 15, 2014

ExlorerHamarosan lekerülhet a világ legnépszerűbb böngészőinek listájáról az Internet Explorer – miután a Microsoft nem fog kiadni több verziót belőle.

Redmond ugyanis állítólag azt fontolgatja, hogy új név alatt fogja megjelentetni az internet böngészésére alkalmas szoftvere jövőbeni kiadásait.

A cég ezirányú terveibe egy csütörtökön a Reddit-en zajló kérdezz-felek beszélgetésrészeként avatta be a szélesebb közönséget a cég egyik képviselője.

Jonathan Sampson egy olyan kérdésre válaszolva tette ez, ami pont azt fejtegette, hogy nem tervezi -e a Microsoft az Internet Explorer nevének lecserélését valami másra.

“Ezt már többen is javasolták a cégen belül”, írta a redmondi alkalmazott. “Emlékszem egy különösen hosszú levelezésre, ahol számos ember megszállottan érvelt mellette. Ez volt azon ötletek egyike, hogy miként tudnánk megszabadulni azoktól a negatív képzetektől, amelyek manapság már nem igazak a termékünkre”.

Sampson ezzel nyilvánvalóan arra célzott, hogy sokan a kevésbé tájékozott, a fejleményekkel kevésbé tisztában lévő felhasználók közül még mindig azt gondolják, hogy az Internet Explorer egy lassú és kevéssé biztonságos böngésző – annak ellenére, hogy valójában évek óta szinte minden felmérés pontosan ennek szöges ellenkezőjét mutatja.

Az IE utolsó kiadásai ugyanis sebességben fej-fej mellett vannak versenytársaikkal – sőt, gyakran le is hagyják azokat -, biztonság terén pedig rendre maguk mögé utasítják a teljes mezőnyt, a Chrome-mal és a Firefox-szal együtt.

A Microsoft ugyan az elmúlt évek során megpróbálta kommunikálni ezeket a változásokat a felhasználók felén, és ennek eredményei meg is mutatkoztak abban, hogy a böngésző piacvesztése megállt, sőt, növekedésbe fordult át. Egyes körökben ugyanakkor még mindig sikk szidni az IE-t – és Redmond erre látja megoldásnak egy új név bevezetését.

A Sampson elmondása szerint utoljára alig pár hete merült fel ismét a böngésző átnevezésének ötlete – bár döntés a kérdésben állítólag még nem született. A Microsoft munkatársa ennek ellenére nem kívánta kizárni a lehetőséget, hogy a cég böngészőjének következő kiadása már valóban egy másik név alatt jelenhet meg.

Forrás: pcforum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.