Nem kedveli a Windows 8-at? Itt a bizonyíték, hogy nincs egyedül

By | október 8, 2014

win8[hvg] Ahelyett, hogy szépen lassan növekedne, csökkenni kezdett a Windows 8 piaci részesedése.

 

Most már szinte biztos, hogy valami félresikerült a „szomszéd mosógépével” (így jellemezték megjelenésekor a Windows 8-at), csak nem akarják használni az emberek.

Szeptember végén a Net Applications elvégezte szokásos értékelését, s meglepetésre mind a Windows 8-nak, mind a Windows 8.1-nek csökkent a piaci részesedése. Az előbbi 6,28%-ról 5,59%-ra, míg az utódja az augusztus végén mért 7,09%-ról 6,67%-ra csúszott vissza. Mindez azért lehet sokkoló a Microsoft számára, mert a korábbiakban a Windows 8-ak a lassú, de biztos javulás jeleit mutatták.

Fotó_Net Applications

Mindeközben a Windows 7 továbbra is a legszélesebb körben használt operációs rendszer, még növelni is tudta a részesedését 1,5 százalékkal 52,71%-ra. Itt van még a „nagy mumus”, a Windows XP is, amely – támogatás-megvonás ide vagy oda – továbbra is viszonylag stabilan tartja pozícióit, mindössze 0,02 százalékos részesedést veszített az elmúlt hónaphoz képest.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy – hacsak valami csoda nem történik – a Windows 8-at nem fogják igazán megszeretni a felhasználók. Marad tehát a remény, a hit a Microsoft „eddigi legjobb operációs rendszerében”, a Windows 10-ben, amellyel 2015 első felében ismerkedhetünk majd meg közelebbről is, bár a kalandvágyók már most is kipróbálhatják.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.