Pénzbírság is járhat SPAM miatt!

By | május 12, 2014

email-spamA kéretlen elektronikus leveleket küldő cégek akár 10 millió forintos bírságra is számíthatnak – derül ki a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) által készített spam kisokosból, amelyet a DIMSZ tagjai adtak ki, hogy segítséget nyújtsanak az e-mailek mindennapi kezeléséhez.

A szövetség tájékoztatott arról, hogy a hazai és uniós szabályozásnak megfelelően a spameket küldő cégek felelősségre vonhatók. A nemzeti szabályozás szerint a bírság összege 50 ezertől 10 millió forintig is terjedhet, eljárástól függően – olvasható a kisokosban.

A mintegy 30 oldalas kézikönyv továbbá olyan ajánlásokat, tanácsokat tartalmaz, melyek útmutatást nyújtanak a felhasználóknak az e-mailek mindennapi kezeléséhez, de a marketingkommunikációs szakembereknek is válaszokat adnak a felmerülő technikai vagy jogi kérdésekre.

A DIMSZ e-mail marketing tagozatában működő 19 cég által kiadott kisokos a 2013-ban elindított Tisztelt Vásárló program keretében készült el. A program egy korábbi akciója során 22 véletlenszerűen kiválasztott webshop honlapján található funkciókat (regisztráció, cookie-k, hírlevél) ellenőrizték adatvédelmi szempontból.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.