A 11 legnagyobb mítosz a WordPress-szel kapcsolatban – 3. rész

By | február 14, 2014

Világszerte több ezer fejlesWordPress Myth Article Part 3ztő dolgozik azon, hogy jobbá és a jövőben is használható megoldássá tegye a WordPress-t. Éppen ezért fura, amikor az ember lépten-nyomon azt hallja, hogy egy ilyen óriási, több mint 20.000 oldalból álló szolgáltatás, ami amellett, hogy lehetőségek széles tárházát kínálja, még gyors, megbízható és könnyen szerkeszthető is, kizárólag a blogolásra alkalmas. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen téveszmék keringenek a WordPress-szel kapcsolatban.

A WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 3. része.

9. A nyílt forráskódú software-ek nem alkalmasak nagyvállalati használatra

A probléma abban gyökerezik, hogy a legtöbb vállalat úgy érzi, hogy pénzt kell költenie arra a rendszerre, vagy software-re, amit használni akar, mert ha ingyenes a termék, akkor az azt jelenti, hogy nem elég jó a cégnek, vagy pedig azt, hogy nem kap elég támogatást.

A helyzet azonban az, hogy abból a tetemes összegből, amit ráköltünk egy saját rendszer felállítására és működtetésére, könnyedén felbérelhetünk egyet, az ezernyi tehetséges WordPress fejlesztő közül, hogy kiépítse és karban tartsa a rendszerünket.

A legnagyobb előnye a nyílt forráskódú megoldásoknak pont abban rejlik, hogy nem zárt a rendszer. Ahelyett, hogy csupán egy kis csapatnyi ember dolgozna a termék fejlesztésén és a problémák helyrehozatalán, egy óriási közösség áll a rendelkezésünkre, aminek a tagjai napi szinten kerülnek szembe azokkal a kihívásokkal, amikkel mi is találkozhatunk. Ha pedig végképp nem akarunk senki másra sem hagyatkozni, akkor az a lehetőség is adott, hogy a saját kezünkbe vegyük az irányítást és magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat és teljesen a magunk képére formáljuk a rendszert.

10. A WordPress nem biztonságos

A biztonság egy elég relatív fogalom és figyelembe kell venni, hogy nem létezik olyan rendszer, ami teljesen védett lenne. A WP tízszer annyi honlapot kezel, mint a közvetlen riválisok összesítve. Egy ilyen hatalmas méretű rendszer nyílván könnyebben kelti fel a hackerek figyelmét, mint egy kisebb, jelentéktelenebb tartalomkezelő. A WordPress nem kevésbé biztonságos, egyszerűen csak sokkal több támadás éri.

Egy oldal feltörésének a leggyakoribb oka a gyenge jelszóválasztás. A WP lehet a világ legbiztonságosabb rendszere is, de ez sem fogja megmenteni a honlapunkat, ha túl egyszerű jelszót választunk.

Amennyiben megfelelően erős jelszót választunk, és folyamatosan frissen tartjuk a WP-t, akkor szignifikánsan csökken az esélye annak, hogy feltörjék az oldalunkat.

11. A WordPress-nek nincs szüksége a támogatásunkra

A másik gyakran hangoztatott tévhit, hogy nekünk nem kell hozzájárulnunk, vagy nem is tudunk hozzájárulni a WordPress jobbá tételéhez. Az igazság azonban az, hogy számtalan módon tudunk tenni azért, hogy a WP még a jelenleginél is jobb legyen.

Pénzt adományozhatunk a kedvenc pluginunknak, írni tudunk a kódexbe, lefordíthatjuk saját nyelvünkre a WordPress adminisztrációs felületét, de ha megvan hozzá a tehetségünk és a türelmünk, akkor akár témákat és pluginokat is készíthetünk.

Rengeteg módszer létezik a WP jobbá tételére, és minél többet adunk vissza a közösbe, annál jobb lesz az egész rendszer.

Összegzés

Jelenleg az a helyzet, hogy a WordPress köszöni szépen jól van és folyamatosan fejlődik. Jókora piaci részesedéssel, és óriási, tevékeny közösséggel rendelkezik, ezek pedig előrevetítik a még fényesebb jövőt.

Ahhoz azonban, hogy a WordPress teljesen ki tudja hozni a benne rejlő potenciált, arra van szükség, hogy a felhasználók fejében a mítoszokat felváltsák a szilárd tények. Ezt pedig csak a megfelelő kommunikációval és példamutatással lehet elérni. Akkor hát, mire várunk még?

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 1. része

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 2. része

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük