A stabil internet fontossága

By | február 21, 2014

Wordpress (1)Az internet hosszú évek óta  mindennapi életünk,  szerves részét képezi. Annyira természetesnek érezzük a meglétét, hogy már nem is tudjuk elképzelni nélküle az életünket.

Az utóbbi hetekben azonban a UPC ügyfelei kénytelenek voltak első kézből megtapasztalni, hogy milyen eltölteni egy napot internet nélkül.

A UPC szolgáltatása először még november elején állt le közel 15 órára, majd pedig most december elején akadozott az internet szolgáltatás.

Ez a kellemetlen szituáció kellőképpen rávilágított arra, hogy mennyire függenek mindennapjaink az internettől, és éppen ezért milyen fontos is az, hogy egy megbízható internet szolgáltatással rendelkezzünk.

A fennakadások elkerülése végett érdemes körültekintően eljárni, amikor kiválasztjuk az internet szolgáltatónkat. Nagyon fontos, hogy milyen a szolgáltató hírneve és, hogy mióta vannak benne az üzletágban. Az interneten keresgélve találhatunk független elemzéseket és véleményeket a szolgáltatók internetes kapcsolatának minőségéről és az ügyfélszolgálatuk színvonaláról. ezeket Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel sosem tudhatjuk, hogy ezek az elemzések valójában mennyire függetlenek, de ha még teljesen megbízhatóak is, akkor sem lehet messzemenő következtetések levonni egy rövid tesztből egy olyan szolgáltatásra vonatkozóan, aminek az év 365 napjában, folyamatosan rendelkezésre kell állnia. Az írott elemzések esetében az aktualitásra is figyelnünk kell, mivel nem biztos, hogy egy hónapokkal, vagy évekkel ezelőtt megírt cikk a jelenben is érvényes. Ezért mindenképpen érdemes körbeérdeklődni az ismeretségi körünkben, hogy ki milyen szolgáltatónál van és mi a véleménye róla, így minimálisra csökkenthetjük a részrehajlás esélyét.

Az internet szolgáltatás megbízhatatlansága nem csak az egyedi felhasználókat sújtja, hanem a cégeket is, Abban az esetben, ha a vállalatunk e-kereskedelemmel foglalkozik, vagy csupán a céges honlapon is lehetőséget kínál a termékek és/vagy szolgáltatások megrendelésére, akkor egy huzamosabb kimaradás valamelyik internetszolgáltatónál komoly bevételkieséshez vezethet. Ezekkel a rendszertelenül jelentkező hullámvölgyekkel mindenképpen érdemes előre számolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.