Firefox Hello a Skype új versenytársa?

By | március 10, 2015

firefox [itcafe.hu]A Firefoxba beépített csevegő szolgáltatás még sokak számára új lehet, de  érdemes  kipróbálni mert hasznos, biztonságos és könnyű kezelni. Mi  is az a Firefox hello ?

Egy valós idejű videokonferencia- és hanghívásra alkalmas alkalmazása a böngészőnek. Nem kell hozzá letölteni semmilyen bővítményt vagy bármilyen segédprogramot. Csak egy telepített Firefox kell és bármikor cseveghet ismerőseivel, barátaival vagy akár egy konferencia beszélgetést is megejthet a kollégaival. Vagy még Firefox sem kell….

Köszönhetően a szabványos – WebRTC-re épülő megoldásnak – más, a WebRTC protokollt támogató böngésző – például Chrome és Chromium – is képes hívásokat fogadni. Az említett böngészőgyártók már 2013-ban sikeresen léptek kapcsolatba a saját böngészőiken keresztül.

https://www.youtube.com/watch?v=TEPq4xFGzG0

A WebRTC egy szabványos(ítás alatt álló) nyílt projekt, amely egyszerű API hívások segítségével valósít meg videó-, hang- vagy adatkapcsolatot több böngésző között. . Így tehát készíthet magának – akár weboldalba épített – közvetlen elérhetőséget amely videó- és hanghívásokat tesz lehetővé – bármilyen bővítmény telepítése nélkül. Ráadásul a böngésző az adatokat titkosított csatornán és központi szerver bevonása nélkül végzi.

fxosphone

Nincs szükség regisztrációra vagy bármilyen előzetes űrlap kitöltésre, egyszerűen csak rá kell kattintani a kis mosolygó szövegbuborékra és már indíthatja a beszélgetést. Ezt kell eljuttatni a másik félnek e-mailben vagy bármilyen más módon. Amennyiben rendelkezünk már Firefox Accounts regisztrációval, akkor a „Hello”-ból bejelentkezve még kényelmesebben kezelhetjük a beszélgetéseinket, mert az elmentett linkeket másik – szinkronizált – böngészőből is megnyithatjuk, átnevezhetjük.

Vajon a jövőben felül múlja a Skype-ot ?

 

forrás:itcafe

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.