Gigantikus, 8 TB-os merevlemezt adott ki a Seagate

By | augusztus 27, 2014

seagate-8tb-hard_diskA Seagate kedden, szinte meglepetésszerűen jelentette be, hogy megkezdte a világ első 8 TB-os merevlemezeinek leszállítását.

Az új egységek az eddigi legnagyobb tárhelyet biztosítják a hagyományos, 3.5 colos formátumban – minden korábbinál nagyobb kapacitások kialakítását lehetővé téve egységnyi helyen.

A Seagate az új, 8 TB-os meghajtó technikai paramétereiről sokat nem árult el, mindössze azt, hogy az SATA 6 Gb/s felülettel rendelkezik, felhasználását pedig elsősorban vállalati adatközpontokban, illetve felhős szolgáltatóknál várja. Utóbbiak számára a magas kapacitás és adatsűrűség azért lehet különösen fontos, mert segít nekik a hosszabb távon jelentős költségeket felemésztő energiahasználat drasztikus csökkentésében.

A rossz hír, hogy a Seagate új 8 TB-os merevlemezeit egyelőre csak a cég kiemelt partnerei kaphatják meg, kereskedelmi forgalomba azonban csak valamikor a jövő év elején kerülnek majd. A cég pontos kiadási időpontot és főleg árazást egyelőre nem volt hajlandó közölni.

Forrás: PC Fórum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.