Így növelheted eltűnt iPhone-od megtalálásának esélyeit

By | november 5, 2014

eltűnt iPhone[imagazin] Az iOS 8 hangzatos újításai mellett alig esett szó a Find My iPhone szolgáltatás új funkciójáról, amivel megnövelheted annak az esélyét, hogy elveszített iPhone-od megkerül.

 

Az Apple online szolgáltatásai között talán a legegyedülállóbb funkció a Find My iPhone, ami segít az elveszített készülékeket megkeríteni, sőt, a hírek szerint már életet is mentett. Bekapcsolása után másik eszközeinkről vagy egy egyszerű számítógép böngészőjével megnézhetjük, mi az utolsó térképen rögzített helyzete az eszköznek, hangjelzést adhatunk, kiírhatjuk előrhetőségeinket a telefon kijelzőjére, vagy végső esetben távolról le is törölhetjük személyes adatainkat az eszközről.

Az iOS 8-ban markáns változás nem történt a szolgáltatás működését illetően, viszont egy rendkívül hasznos új funkció került beépítésre. Mostantól lehetőségünk van, hogy az Apple számára minden esetben elküldjük aktuális helyzetünket, ha a telefonunk akkumulátora éppen a teljes lemerülés szélén áll. Így tehát még akkor is van esélyünk eszközeink visszaszerzésére, ha elvesztésükről csak az akkumulátor lemerülése után veszünk tudomást, hiszen az iCloud szolgáltatás segítségével meg tudjuk tekinteni a lemerülés pillanata előtti utolsó rögzített pozícióját.

Adatvédelmi okokból kifolyólag természetesen nincs alapértelmezésben bekapcsolva az új lehetőség, de ezen könnyedén változtathatunk. Nincs más dolgunk, mint ellátogatni a Beállítások – iCloud – iPhone keresése menübe, és bekapcsolni az Utolsó helyzet küldése opciót. Azok, akik angol nyelven használják iPhone-jukat, a következő feliratokat kell keresni: Settings – iCloud – Find My iPhone – Send Last Location.

Kétség kívül a felhasználók legnagyobb része iPhone-nal használja az iCloud szolgáltatást és a Find My iPhone funkciót, de természetesen az új beállítási lehetőséggel együtt elérhető iPad és iPod készülékeken is. Tartsuk szem előtt, hogy ahhoz, hogy az Apple szervereivel kapcsolatba léphessen a készülékünk és átadhassa az utolsó pozícióját, internet elérésre van szükség.

Az új funkcióról ennyit, de ha valaki csak most vetné bele magát a Find My iPhone aktiválásába, készítettünk egy videót a témában, amit érdemes megnézni, ha eddig nem tettétek volna. A tippet köszönjük Angeldaynek!

Forrás: imagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.