A 11 legnagyobb mítosz a WordPress-szel kapcsolatban – 3. rész

By | február 14, 2014

Világszerte több ezer fejlesWordPress Myth Article Part 3ztő dolgozik azon, hogy jobbá és a jövőben is használható megoldássá tegye a WordPress-t. Éppen ezért fura, amikor az ember lépten-nyomon azt hallja, hogy egy ilyen óriási, több mint 20.000 oldalból álló szolgáltatás, ami amellett, hogy lehetőségek széles tárházát kínálja, még gyors, megbízható és könnyen szerkeszthető is, kizárólag a blogolásra alkalmas. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen téveszmék keringenek a WordPress-szel kapcsolatban.

A WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 3. része.

9. A nyílt forráskódú software-ek nem alkalmasak nagyvállalati használatra

A probléma abban gyökerezik, hogy a legtöbb vállalat úgy érzi, hogy pénzt kell költenie arra a rendszerre, vagy software-re, amit használni akar, mert ha ingyenes a termék, akkor az azt jelenti, hogy nem elég jó a cégnek, vagy pedig azt, hogy nem kap elég támogatást.

A helyzet azonban az, hogy abból a tetemes összegből, amit ráköltünk egy saját rendszer felállítására és működtetésére, könnyedén felbérelhetünk egyet, az ezernyi tehetséges WordPress fejlesztő közül, hogy kiépítse és karban tartsa a rendszerünket.

A legnagyobb előnye a nyílt forráskódú megoldásoknak pont abban rejlik, hogy nem zárt a rendszer. Ahelyett, hogy csupán egy kis csapatnyi ember dolgozna a termék fejlesztésén és a problémák helyrehozatalán, egy óriási közösség áll a rendelkezésünkre, aminek a tagjai napi szinten kerülnek szembe azokkal a kihívásokkal, amikkel mi is találkozhatunk. Ha pedig végképp nem akarunk senki másra sem hagyatkozni, akkor az a lehetőség is adott, hogy a saját kezünkbe vegyük az irányítást és magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat és teljesen a magunk képére formáljuk a rendszert.

10. A WordPress nem biztonságos

A biztonság egy elég relatív fogalom és figyelembe kell venni, hogy nem létezik olyan rendszer, ami teljesen védett lenne. A WP tízszer annyi honlapot kezel, mint a közvetlen riválisok összesítve. Egy ilyen hatalmas méretű rendszer nyílván könnyebben kelti fel a hackerek figyelmét, mint egy kisebb, jelentéktelenebb tartalomkezelő. A WordPress nem kevésbé biztonságos, egyszerűen csak sokkal több támadás éri.

Egy oldal feltörésének a leggyakoribb oka a gyenge jelszóválasztás. A WP lehet a világ legbiztonságosabb rendszere is, de ez sem fogja megmenteni a honlapunkat, ha túl egyszerű jelszót választunk.

Amennyiben megfelelően erős jelszót választunk, és folyamatosan frissen tartjuk a WP-t, akkor szignifikánsan csökken az esélye annak, hogy feltörjék az oldalunkat.

11. A WordPress-nek nincs szüksége a támogatásunkra

A másik gyakran hangoztatott tévhit, hogy nekünk nem kell hozzájárulnunk, vagy nem is tudunk hozzájárulni a WordPress jobbá tételéhez. Az igazság azonban az, hogy számtalan módon tudunk tenni azért, hogy a WP még a jelenleginél is jobb legyen.

Pénzt adományozhatunk a kedvenc pluginunknak, írni tudunk a kódexbe, lefordíthatjuk saját nyelvünkre a WordPress adminisztrációs felületét, de ha megvan hozzá a tehetségünk és a türelmünk, akkor akár témákat és pluginokat is készíthetünk.

Rengeteg módszer létezik a WP jobbá tételére, és minél többet adunk vissza a közösbe, annál jobb lesz az egész rendszer.

Összegzés

Jelenleg az a helyzet, hogy a WordPress köszöni szépen jól van és folyamatosan fejlődik. Jókora piaci részesedéssel, és óriási, tevékeny közösséggel rendelkezik, ezek pedig előrevetítik a még fényesebb jövőt.

Ahhoz azonban, hogy a WordPress teljesen ki tudja hozni a benne rejlő potenciált, arra van szükség, hogy a felhasználók fejében a mítoszokat felváltsák a szilárd tények. Ezt pedig csak a megfelelő kommunikációval és példamutatással lehet elérni. Akkor hát, mire várunk még?

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 1. része

WordPress mítoszokkal kapcsolatos írásunk 2. része

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük